خصوصیات مهد کودک خوب

 

یک مهدکودک خوب نباید فقط کودکان را در غیاب والدینشان ایمن نگه دارد و آنها را خوب تغذیه کند بلکه مهدکودک باید مانند یک کودکستان کارآمد ، تجربیات آموزش با کیفیت عالی را برای کودکان فراهم کند. هر اندازه یک مهد کودک بیشتر شبیه به استانداردهای ارائه شده باشد شرایط مناسب تری برای رشد اجتماعی و روانی کودکان فراهم می کند.

ویژگی های اصلی یک مهدکودک استاندارد :

1 – از مهم ترین خصوصیات مهد کودک خوب ، رعایت پاکیزگی است. چراکه تا حد زیادی از بیمار شدن کودکان جلوگیری می کند. به عنوان مثال بهتر است از موکت با پارکت به عنوان کفپوش استفاده شود و در کنار نظافت روزانه ، موکت باید حداقل ماهی یکبار و پارکت هر روز به وسیله مواد ضد عفونی کننده شستشو شود. در فصل های سرد سال که کودکان نمی توانند در حیاط بازی کنند و باید تمام مدت در کلاس باشند ، از سیستم های تهویه ضد باکتری استفاده شود.

2 – تجهیزات مهد کودک مورد استفاده باید متناسب با سن کودکان باشد تا به آنها آسیبی وارد نگردد. مربی نیز دائما بر بازی کودک نظارت داشته باشد. به تعداد هر کودک باید وسیله بازی تهیه شود . برای مثال اگر کلاسی 20 کودک دارد مجموع تجهیزات مهد کودک نیز 20 شود. حتماً باید دیوار و کف زمینی که در آن تاب و سرسره و… قرار گرفته است ، با پوشش های ضربه گیر مانند دیوارپوش و کفپوش تاتامی پوشانده شود تا احتمال آسیب جسمی کودک کاهش یابد.

3 – مربی مهدکودک باید کاملاً از نظر روانی سالم باشد ، و واحدهای درسی دانشگاهی در زمینه ی روانشناسی عمومی ، روانشناسی رشد و رواشناسی کودک را گذرانده باشد. کودکان به شدت رفتار مربی خود را تقلید می کنند مثلاً اگر یک مربی داخل کلاس با صدای خیلی بلند صحبت کند ، احتمالاً آرام کردن کودکان کار دشواری خواهد بود.

4 – در مهد کودک استاندارد و خوب ، از خوردن تنقلات جلوگیری می شود و برای میان وعده ی کودکان از مواد غذایی مقوی نظیر شیر و خرما ، شیر و عسل ، نان ، گردو ، پنیر و انواع میوه استفاده می گردد.

در صورتی که در مهد کودک این ویژگی‌ها مطلوب باشند ، کودکان در ارزیابی‌های هوش، زبان و رشد اجتماعی بهتر عمل می‌کنند.

در کل مزایای مهد کودک این است که کودکی که وارد مهد می‌شود ، به خصوص اگر در سن مناسب باشد تغییرات بسیاری در رفتار و حرف زدنش ایجاد می‌شود. اگر بچه‌ای دیر زبان باز کرده باشد حضورش در جمع هم سالانش باعث می‌شود سریع‌تر به حرف بیافتد آن‌ها با زبان هم آشنا هستند و راحت‌تر هم کلام می‌شوند. کودکانى که تازه شروع به حرف زدن کرده‌اند هنگامى که با کودکان هم سن و سال خود ارتباط برقرار مى‌کنند مى‌توانند پیشرفت قابل توجهى در گفتار و رشد بیانى داشته باشند.

افزودن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند

مشاوره رایگان