بزرگترین سرمایه و امید آیندهی ما کودکان هستند. وقتي کودک به دنيا ميآيد، کاملا ناتوان است، اما به تدريج هر کودکي علاقهمنديهاي خود را در رفتار خود بروز ميدهد. ممکن است فرزند شما عاشق ورزش کردن يا تعمير وسايل خانه و… باشد. تمام اين رفتارها علامت و نشانههايي است که والدين براساس آن ميتوانند استعداد و علايق کودکان خود را کشف کنند. راهنمایی و هدایت درست کودکان، طبق علاقه و استعداد خودشان، و نه با اجبار وظیفهای مهم و ارزشمند است.
فرزندانتان را با فعالیتهای متنوعی آشنا کنید
سعی کنید فرزندتان را تنها به چیزی که خودتان دوست دارید و با آن آشنایید محدود نکنید. اجازه دهید علائق خود را کشف کنند. به فعالیتهایی که او انتخاب می کند توجه نشان دهید. این گونه بازیها می تواند اطلاعات بسیاری درباره استعدادهای نهفته فرزندتان در اختیار شما قرار دهد. ذهن خود و فرزندتان را برای موقعیتها و فرصتهای گوناگون باز بگذارید. کودکانتان را روی طیف وسیعی از تجارب قرار دهید. بگذارید مرتکب اشتباه شود. اگر همه کارها را به طور کامل و بی نقص انجام دهد، هرگز برای کشف و گسترش یک استعداد، خطر نخواهد کرد.
خود را با دنیای فرزندتان وفق بدهید
کودک را مجبور به یادگیری نکنید. این امید که برای رشد استعدادهای کودکان، باید هر روز درسهای خاصی را به آنان آموخت، ممکن است آنان را مضطرب یا دلزده سازد. به چیزهایی که فرزندتان میگوید گوش دهید تا در مورد علایقاش اطلاعات کسب کنید. کودکان پیوسته دربارهی چیزهایی که برایشان جالب است صحبت میکنند. به حرفهای فرزندتان دربارهی چیزهایی که دوست ندارد گوش بدهید. فعالیتهایی را که فرزندتان انجام می دهد مورد انتقاد یا قضاوت قرار ندهید. اگر احساس کند مورد ارزشیابی قرار می گیرد، احتمالا” شکوفاسازی استعدادهای خود را پیگیری نخواهد کرد.
اشتیاق و استعداد فرزندتان را تشویق کنید
استعداد فرزندتان را به این خاطر که آن را مناسب پیشرفتش نمی دانید از بین نبرید. از آن دسته والدینی نباشید که رویای فرزندش را نابود میکند. بگذارید در روز تا حدی به رویا پردازی و کنجکاوی بپردازد.
به کودک خود بیاموزید که به قوه شهود خویش اعتماد کند و به ظرفیتهایش اعتماد داشته باشد. حتی اگر ایده و علاقهاش خیلی غیر واقعی به نظر برسد، بگذارید دنبال عشق و علاقهاش برود.
از رها کردن چیزی نترسید
به کودک خود حق انتخاب بدهید. این عمل، قدرت اراده او را مستحکم و حس نوآوری را در وی بیدار می کند. ممکن است فرزندتان فعالیتهای متنوعی را برای مدتی امتحان کند و به این نتیجه برسد که به آن علاقه ندارد. حتی اگر فرزندتان در یک فعالیت بسیار ماهر و با استعداد است، هیچ ایرادی ندارد که او این فعالیت را رها کند. مگر آن که متوجه شوید به عادت ناخوشایند شروع و رها کردن هر فعالیت بدون دلیل خاص دچار شده است.
به فرزندتان اجازه دهید رهبر خود باشد
در زمان انتخاب و پرورش استعداد کودک ، بهتر است شما فقط او را راهنمایی و هدایت نمایید و براساس فعالیت و رفتارهایی که از کودک می بینید ، به او پیشنهاد هایی بدهید. فرزندانتان را با فعالیت های گوناگون آشنا کنید و در صورتی که مایل به ادامه دادت آن فعالیت در بلند مدت هستند، مشوق آنها باشید.
افزودن دیدگاه