علل‌ خشونت‌ و پرخاشگری‌ در کودکان‌

 

برخی خشونت و پرخاشگري را رفتاري مي دانند که به اطرافیان آسيب مي رساند يا برعکس مي تواند آسيب برساند. خشونت و پرخاشگري ممکن است بدني باشد مانند کتک زدن ، گاز زدن يا لفظي مانند فرياد زدن ، توهین کردن يا به صورت تجاوز به حریم ديگران مانند چيزي را به اجبار از کسی گرفتن اما اصل اين تعريف قابل مشاهده بودن آن است. نقطه ضعف آن اين است که شامل بسياري از رفتارهايي است که ممکن است به طور عادی خشونت یا پرخاشگري نامیده نشود.

علل‌ خشونت‌ و پرخاشگری در کودکان‌ :

خشونت و پرخاشگری در کودکان پدیده ی شایعی است که به صورت‌های گوناگون جسمی و عاطفی می توانیم در آنها مشاهده کنیم. اما این موضوع بخش طبیعی در روند رشد کودک شماست ، اما شما از او انتظار دارید که در مدرسه و در همه جا احساساتش را مدیریت و کنترل کند. اگر آموزش‌های شما در این زمینه از سن کمتری شروع شود امکان آن وجود دارد که فرزندتان بتواند بر پرخاشگری‌ خود غلبه کند و آن را کنترل کند تا بیشتر نشود. بطور کلی کلید کنترل و مدیریت خشونت و پرخاشگری کودکتان درک ریشه‌ی بروز آن است. حال نکاتی را در مورد علل خشونت و پرخاشگری  در کودکان و روش‌های مقابله با آن را توضیح خواهیم داد :

1_ عوامل ژنتیکی : تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد کودکان عصبی ، والدین عصبی دارند.

2_ الگوهای خانوادگی ناسالم : اغلب اوقات تنش در رفتار خانواده ها باعث ایجاد مشکلات رفتاری در کودکان می شود.

3_ خصوصیات فردی : بخش بزرگی از خشونت کودکان به تجربه های عاطفی گذشته و حال آنان باز می گردد.

4_ تماشای زیاد تلویزیون : تحقیقات ثابت کرده کودکانی که به تلویزیون اعتیاد دارند ارتباط خوبی با والدین خود ندارند.

5_ عوامل محیطی : کودکانی که در محلات ناامن زندگی می کنند یا در مدرسه های ناامن هستند و یا دوستان خوبی ندارند احتمال بروز رفتارهای پرخاشگرانه در آنان بسیار زیاد است.

روش‌های مقابله با کودکان پرخاشگر :

1_ خونسردی خود را حفظ کنید : اگر رفتار پرخاشگرانه از کودکتان سر زد او را کتک نزنید یا بر سر او فریاد نکشید زیرا او نمونه دیگر از پرخاشگری را می آموزد. سعی کنید به او کنترل کردن رفتار و مدیریت آن را بیاموزید.

2_ چارچوب و قوانین پایداری وضع کنید : باید برای آن ها قوانینی تایین کنید که کدام رفتار برای آن ها مجاز است و کدام رفتار غیرمجاز اگر ساعاتی از روز در خانه نبودید و کودکتان را به کسی سپردید او را از قوانین خود مطلع کنید و از او بخواهید که به این قوانین عمل کند.

3_ طوری بگویید که کودکتان بفهمد : وقتی به کودک خود می گویید که رفتارهای خشونت آمیز او قابل قبول نیست ، مطمئن شوید که او کاملاً کلمات و منظور شما را فهمیده است.

4_ بلافاصله به او بازخورد بدهید : کودکی که گاز می گیرد و فریاد می کشد باید فوری و دقیق بفهمد رفتاری که از خود نشان می دهد اشتباه است.

5_ به او کمک کنید تا راه های بهتری برای بیرون ریختن خشم خود پیدا کند : برای این کار در درجه اول باید بدانید که چطور بدون استفاده از رفتارهای پرخاشگرانه خشم خود را ابراز کنید آن وقت کودکتان را هم تشویق به این کار می کنید.

6_ پرخاشگری را تشویق نکنید : نباید از پرخاشگری کودکتان برای دیگران بگویید چون کودکتان گمان می کند این رفتار او درست است و دوباره آن را تکرار می کند.

7_ تنبیه بدنی نکنید : کودکی که تنبیه بدنی می شود کم کم به این نتیجه می رسد که کتک زدن روش درستی برای کنترل کردن رفتارهای پرخاشگرانه دیگران است و در نتیجه بیشتر به رفتارهای پرخاشگرانه خود ادامه می دهد.

8_ رفتارهای خوب او را تشویق کنید :  وقتی کودکتان خواسته هایش را بدون خشونت و پرخاشگری بیان می کند ، از او تعریف کنید.

9_ مراقب غذاهای بصری او باشید : بچه های کمتر از یک و نیم سال نباید بیشتر از یک ساعت در روز کارتون ببینند و کارتونی که می بینند نباید بی کیفیت و نا مناسب باشد.

10_ کودکتان را فعال نگه دارید : اگر کودک شما نتواند به شکل مطلوب انرژی خود را تخلیه کند ، باید انتظار رفتارهای پرخاشگرانه از طرف او را داشته باشید. و در آخر اینکه سعی کنید عواملی که موجب خشونت فرزندتان می شود را شناسایی کرده و با کمک او آن ها را رفع کنید.

افزودن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند

مشاوره رایگان