کودکان تازه به راه افتاده با کمک اسباب بازی هایشان تلاش می کنند تا استرس خود را کاهش بدهند زیرا آنها نمی توانند نگرانی و احساس خود را بیان کنند. وابستگی کودک به اسباب بازیش به دلیل کم کاری والدین نیست این رفتار رفتاری بسیار طبیعی به شمار می آید. کودکان با بغل کردن این عروسک های نرم به آرامش می رسند ولی به تدریج که آنها رشد می کنند از عروسک هایشان دور و به مادرشان نزدیک تر می شوند.
چگونه وابستگی کودک به اسباب بازیش را کنترل کنیم ؟
کودک از لحظه تولد خود و مادر را به صورت یکی می بیند. به همین دلیل به مادر خود می چسبد چون تنها مادر است که دنیا را در اختیار او قرار داده است. در حدود نه ماهگی وقتی عقل کودک رشد می کند ، به این نتیجه می رسد که مادرش با او یکی نیست و هر دو ، دو انسان جدا از هم هستند و این کشف بزرگ به کودک استرس می دهد. بسیاری از کودکان آن آرامش را در یکی از وسایل های خود پیدا می کنند مثل عروسک ، پتو ، حوله و… و به شدت به آن وابسته می شوند به صورتی که همه جا آن را با خود می برند و حتی تحمل جدایی از آن حتی برای چند ساعت را هم ندارند. اشخاص متخصص به این وسایل ها انتقالی و گذرا هم می گویند ، زیرا آن ها در واقع جایگزین مهر و محبت والدین هستند. یک وسیله خاص همیشه در کنار کودک و در دسترس او است ، در حالی که مادر با تمام مهر و محبت مادریش نمی تواند در تمام دقایق روز کنار او باشد.
شما به عنوان والدین باید برای هرکاری برنامه ریزی داشته باشید. مطمئنا روزی می رسد شما فراموش کنید عروسک خرسش را با خود به مسافرت ببرید. بهترین رفتاری که در چنین موقعیتی می توانید داشته باشید این است که سعی کنید با اسباب بازی های دیگر که آنها را دوست دارد او را سرگرم کنید. اگر این روش نتیجه ای دربر نداشت و فرزندتان همچنان به گریه کردن ادامه داد بهتر است با رفتاری منطقی احساس او را تایید کنید مثلا بگویید : “می دانم که آن عروسک را بسیار دوست داشتی اما اکنون عروسک همراهمان نیست و ما دلیل ناراحتی ات را درک می کنیم ” سپس دیگر حرفی نزنید و اجازه دهید او با این وضعیت کنار بیاید و آرام شود. اگر همچنان به پرخاشگری ادامه داد اجازه دهید هر چقدر که دلش می خواهد گریه و داد و بیداد کند. کودکان باید احساسات خود را نشان دهند تا به تعادل برسند. علاقه کودک شما به یک وسایل یا عروسک به مرور زمان از بین می رود. و بهتر است خود را برای مرحله جدیدی از رفتارهای عجیب او آماده کنید.
به اسباب بازی کودک خود که وابسته اوست احترام بگذارید. این وسیله برای او بسیار مهم است و بعد از شما با ارزش ترین دارایی او در زندگی محسوب می شود. پس هرگز او را اذیت نکنید و آن را از دسترس او قایم نکنید. یا مراقب باشید این اسباب بازی گم نشود و اگر گم شد حتما جایگزینی برای آن داشته باشید.
هبچوقت سعی نکنید او را از عروسکش جدا کنید این کار شما اصلا درست نیست شما باید صیور باشید تا به مرور زمان علاقه ی او به عروسکش کم شود و او به راحتی از آن جدا شود.
افزودن دیدگاه