۷ سال مهم در شکل گیری شخصیت کودک

گذشتگان براین باور بوده اند که شکل گیری شخصیت کودک در دوران مدرسه شروع می شود اما امروزه روانشناسان ثابت کرده اند که شکل گیری شخصیت کودک در سنین 2 تا 7 سالگی ( قبل از دبستان ) بهترین زمان می باشد. بر همین اساس به کودک در این دوره نکات تربیتی را آموزش می دهند. در این دوره شکل گیری شخصیت آنان بسیار حساس و تاثیرگذار است و لازم است والدین در این زمینه دقت فراوانی داشته باشند.

۷ سال مهم در شکل گیری شخصیت کودک :

دوران کودکی فرصت طلایی برای شکل گیری شخصیت کودک است چون ویژگی‌های شخصیتی انسان قبل از ۷ سالگی یا همان کودکی شکل می‌گیرد که دربعضی مواقع والدین آن را نادیده می گیرند که باعث از دست رفتن فرصت می‌ شود. والدین مسئول استفاده از این فرصت‌ها هستند. این وظیفه ایست که از بدو تولد در اختیار پدر و مادر است و آن‌ها مسئولیتی در مقابلش دارند. اصلی ترین وظیفه که نیاز به رسیدگی دارد وقت صرف کردن برای آموزش اخلاق به کودک است که از دو سالگی آغاز می‌شود.

رویکرد های اصلی در پرورش فرزند :

_ به طور کامل فرزند خود را بپذیرید : برای این که کودکی احساس کند کسی او را دوست دارد لازم است ابتدا احساس پذیرفته شدن را دریابد. یعنی باید احساس کند والدین اورا باتمام وجود پذیرفته و می خواهد. والدین باید بیاموزند که فکر و احساس کودک خود را ارزشمند بدانند و آنان را درک کنند. ممکن است گاهی اوقات این کار سخت به نظر برسد. به عنوان مثال بیشتر والدین به فرزندان خود می آموزند که خشم را باید در هر شرایطی از بین برد این تربیت اشتباه است و باعث می شود آن ها اگر این حس را تجربه کردند آن را پنهان کنند. کودک باید بیاموزد که خشم یک احساس طبیعی است که مانند همه ی انسان ها آن را تجربه می کند ولی والدین باید به او بیاموزند که آن را مدیریت کند. این کار باعث می شود کودک احساسات انسانی درونی خود را بشناسد و یاد بگیرد که چگونه به شیوه درست می توان ابراز خشم کرد.

_ باید مهارت های ارتباطی کودک خود را افزایش دهید : به یاد داشته باشید این والدین هستند که می توانند توانایی کودک را افزایش دهند. صحبت کردن با کودکان کوچک تر کافی است. لازم است والدین درباره احساسات با کودک خود صحبت کنند. به عنوان مثال اگر کودکی از این که عروسکش را گم کرده غمگین است مادر می تواند به او بگوید: « می دانم که از گم کردن عروسکت ناراحتی می توانی به من بگویی دیگر چه احساسی داری؟» و به این روش او را وادار کند که از احساسش به او بگوید.

_ در فعالیت های گروهی با کودک خود شرکت کنید : حضور والدین در یک بازی تاثیر به سزایی دارد و بچه ها به آن نیاز دارند چون همراهی با والدین به آن ها احساس خوب و ارزشمندی می دهد. این همراهی به هنگام بروز تنش بسیار موثر است. در مدت طولانی به کسب هویت و شخصیت کودک کمک می کند تا به استقلال و خودباوری و خوداتکایی برسد و در زندگی آینده بتواند تعاملات اجتماعی مثبت و کارسازی را تجربه کند.

افزودن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند

مشاوره رایگان